Mokkajuustokakun ohje on peruskauraa ja aina onnistuu.

pohja:

165g kaurakeksimuruja

75 g rasvaa

juustoseos:

4 dl vispikermaa

3 - 4 tl pikakahvijauhetta

2 1/4 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

5 liivatetta

1 dl kiehuvaa vettä

400 g Philadelphiaa

Ja homma menee niin, että keksit murskataan ja sekoitetaan sulatettuun rasvaan. pohja laitetaan kylmään kovettumaan. kerma vatkataan ja maustetaan sokereilla, tuorejuusto (Philadelphia) lisätään. Liivatteet likoon n. 5-10 min ja sitten kiehuvaan veteen sekoitetaan pikakahvijauhe. Liivatteet liuotetaan pikakahviin ja kahviseos lisätään kermatuorejuustoseokseen. Sitten kaadetaan pohjan päälle ja hyytymisaika on ainakin 4 tuntia jääkaapissa. Päälle perinteisesti mokkapapumakeisia.

vähän tuota reseptiä voi muokata esim. kevytvispiä käyttämällä ja philadelphiaakin on kevytversiota, niin että tulee parempi omatunto.