Mokkajuustokakun ohje on peruskauraa ja aina onnistuu.
pohja:
165g kaurakeksimuruja
75 g rasvaa
juustoseos:
4 dl vispikermaa
3 - 4 tl pikakahvijauhetta
2 1/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
1 dl kiehuvaa vettä
400 g Philadelphiaa
Ja homma menee niin, että keksit murskataan ja sekoitetaan sulatettuun rasvaan. pohja laitetaan kylmään kovettumaan. kerma vatkataan ja maustetaan sokereilla, tuorejuusto (Philadelphia) lisätään. Liivatteet likoon n. 5-10 min ja sitten kiehuvaan veteen sekoitetaan pikakahvijauhe. Liivatteet liuotetaan pikakahviin ja kahviseos lisätään kermatuorejuustoseokseen. Sitten kaadetaan pohjan päälle ja hyytymisaika on ainakin 4 tuntia jääkaapissa. Päälle perinteisesti mokkapapumakeisia.
vähän tuota reseptiä voi muokata esim. kevytvispiä käyttämällä ja philadelphiaakin on kevytversiota, niin että tulee parempi omatunto.
Kommentit